Sprawdź skład kosmetyku

Składniki

DOM KOSMETYKOW

Wyszukiwarka składników

Określ właściwości składników
Wpisz paramery wyszukiwania w pola wyszukiwarki!




Nazwa INCI: CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE

Trigliceryd kaprylowo-kaprynowy. Substancja otrzymywana w wyniku estryfikacji kwasu tłuszczowego (oleju kokosowego) z gliceryną. Ma postać przejrzystego oleju. Zmiękcza, odżywia, natłuszcza. Dopuszczony do stosowania w kosmetykach naturalnych.

Funkcje: ZMIĘKCZAJĄCA (EMOLIENT), MASKUJĄCA, PERFUMUJĄCA, ODŻYWIAJĄCA SKÓRĘ, NATŁUSZCZAJĄCA